2015. január 12. hétfő

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek.
Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért.
Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!
Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá!
Mert megjelenik az ÚR dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. - Az ÚR maga mondja ezt.

Ézs 40,1-5.

VIGASZTALÁS - TAPASZTALAT

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek. Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az Úr keze minden vétkéért. (Ézs 40,1-2)

Néhány hónapja elkezdtem a megyei börtönt látogatni, hogy bibliaórát vezessek a raboknak. A férfiak többsége már hetek óta el volt szakítva családjától, munkájától és a látható támogatás bármilyen formájától. Képzelem, mennyire reménytelenül érezték magukat.
A fenti részt Ézsaiás próféta írta, reménységet nyújtva egy reménytelen helyzetben. Felolvastam az igét, egy rövid magyarázatot tartottam, és lezártam imádsággal. Emlékszem, ahogy az arcokat néztem. Együtt éreztük Isten Lelkének jelenlétét azon a szűk helyen. Még valami mást is éreztünk: gyógyulást, ami az Isten szavába vetett bizalomból fakadt. Isten ott van, ahol mi vagyunk, akár fogdában, akár szabadon. Isten képes olyan szívekhez is szólni, melyek zárva vannak és tele vannak haraggal.
A bibliatanulmányozásokon mindig láttam a változást a rabok életében. Ha az Úrban bízunk, áldást kapunk. A nyitott szívek megvigasztalódnak.

Imádság:Légy velünk drága Urunk, és adj nekünk vigasztalódást, amikor magányosnak érezzük magunkat és félünk. Ámen.

Isten ismeretéből kapunk vigasztalást, ő mindig közel van.
Al Trucano (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A RABOKÉRT!


Facebook oldal ajánlat: https://www.facebook.com/BeszeloKepek

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek