2015. január 16. péntek

Amikor Jézus útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak." És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: "Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?" És ezt mondta az Úr: "Kelj fel, menj el, hited megtartott téged."

Lk 17,11-19.

ÉLŐ HÁLA

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. (Lk 17,15)

Amikor a tíz leprás történetét hallom, mindig elcsodálkozom, hogy csak egy jött vissza köszönetet mondani Jézusnak. Hiszen Jézus az egész életüket visszaadta. Egy szörnyű bőrbetegség sújtotta őket, ami miatt számkivetetté váltak. Jézus gyógyítása által ismét együtt lehettek családjukkal, közösségükkel. Jézus életet adott nekik. De csak egy ment vissza megköszönni.
Könnyen mutogathatnék a másik kilenc leprásra, akik nem tértek vissza, és kérdezhetném: Hogy lehetnek ilyen hálátlanok? Mégis, ha a saját életemre tekintek, tudom, én is a kilencre hasonlítok, hiszen a fontosnak látszó ügyeimmel foglalkozom, és elfelejtek hálát adni Istennek. Én is megszabadultam egy iszonyatos betegségből, a bűnből. Ez engem is kirekesztett volna az emberek közül egy lepráshoz hasonlóan, sőt arra kárhoztatott volna, hogy egyedül haljak meg, ha a Megváltó nem mentett volna meg. A megváltás folyamatos hálát és köszönetet érdemel, Isten mégis továbblép, és áldást áldásra halmoz az életünkben. Elhatároztam, hogy hálát fogok adni nemcsak imádságban, hanem az életformámon keresztül is. Ha hálás szívvel élünk, jobban meglátjuk, mit tett érünk Isten.

Imádság: Drága Úr Jézus, köszönjük, hogy megszabadítottál, és életet ajándékoztál nekünk. Segíts mindennap hálás szívvel élnünk, hogy tanúi lehessünk kegyelmednek. Ámen.

Az életünkkel mutathatjuk ki hálánkat Istennek.
Gina Bylsma (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGBEN SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek