2015. január 18. vasárnap

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,7-10.

TEGYÜNK JÓT MINDENKIVEL

Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel. (Gal 6,10)

Egyik utamon a repülőtársaság magazinjában olvastam, hogy előző évben 114845 ember nyújtott be hozzájuk pályázatot különböző állásokra, de csak 2499 személyt vettek fel. Nagy benyomást tett rám, hogyan bánnak a felvett alkalmazottaikkal. Nem a szabályokra összpontosítanak elsősorban (a biztonságiakat kivéve). Inkább szabadságot adnak dolgozóiknak, hogy azt tegyék, amit helyesnek ítélnek, amikor az utasokról gondoskodnak. Az aranyszabály: bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak! Szolgálatkész embereket vesznek fel, majd engedik, hogy tegyék, amit jónak tartanak. Így dolgozóik folyamatosan meglepik és elbűvölik az utasokat.
Összehasonlítottam a légitársaság üzletpolitikáját a keresztyén emberek lehetőségeivel. Mi, az egyház, elkötelezettek vagyunk Jézus felé, élvezzük a Krisztusban kapott szabadságot az aranyszabály szerint. Szolgáló lélekkel élünk, és megkaptuk a hatalmat, hogy Isten-adta ajándékainkkal és tehetségünkkel tegyük, amit jónak látunk. Egy ilyen test magától értetődően szolgál a környezetében. Egy ilyen gyülekezet úgy jár, ahogy Jézus járt. Figyel az emberekre, meglepi és örömmel tölti el őket. A mellettünk élők megláthatják, hogyan mutatjuk a szeretet, a kedvesség tudatos cselekedeteit mindennap. Hát nem ez Isten útjának képe Krisztus családja számára?

Imádság: Drága Istenünk, tölts meg buzgalommal, hogy a te néped lehessünk mindenben, amit teszünk! Ámen.

Isten képessé tesz minket, hogy kitűnően szolgáljunk.
Andy Baker (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A LÉGITÁRSASÁGOK ALKALMAZOTTAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Január
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek