2015. január 22. csütörtök

Elkezdjük-e ismét ajánlani önmagunkat? Vagy szükségünk van-e, mint némelyeknek hozzátok szóló vagy tőletek kapott ajánlólevelekre? A mi levelünk ti vagytok, amely be írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira.
Ilyen bizodalmunk pedig a Krisztus által van Isten iránt. Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van.

2Kor 3,1-5.

ALKALMASSÁG ISTENTŐL

Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van. (2Kor 3,5)

Életem nagyobb részében önhitt voltam, büszke és magabiztos. Úgy gondoltam, Isten adta a képességeimet és lehetőségeimet, és én megtisztelem Istent azzal, hogy használom azokat feladataim végzéséhez. Soha nem kérdeztem meg, hogy az elém jövő alkalmak és lehetőségek benne vannak-e Isten tervében. Sőt, ha valami nem sikerült, a kudarcot magamnak, alkalmatlanságomnak tulajdonítottam. Kérhettem volna Isten segítségét, de az imádság mindig csak az utolsó mentsváram volt.
Egy napon, az időm és energiám határán, megálltam munkám közben, térdre estem, és bevallottam Istennek, hogy segítségre szorulok. Átadtam magam az Úrnak, mindent az ő kezébe tettem. Dolgaim ezután sokat könnyebbedtek. Ettől kezdve igyekszem figyelni rá, és követni vezetését. Ennek eredményeképpen elhagytam az elismeréssel, kiváltságokkal járó és a magam kedvére való munkálkodásokat a szolgálat érdekében.
Megtanultam, hogy minden munka bevégezését, és a nehézségekben való kitartást Istennek tulajdonítsam. Azért imádkozom, hogy adjon olyan igaz alázatosságot, amilyet a megváltó Jézus Krisztusunk mutatott fel (Fil 2,1-11).

Imádság: Istenünk, bocsásd meg büszkeségünket! Segíts megalázni magunkat, és teljesen bízni benned! Ámen.

"Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket" (Jak 4,10).
Gayla C. Carreon (Quezon City, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A FÜLÖP-SZIGETEK NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek