2015. január 28. szerda

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

A FÁJDALOM ELFOGADÁSA

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. (Jak 1,2-4)

Mikor tinédzser voltam, apám váratlanul meghalt. Ő volt az első olyan ember, akit igazán szerettem, de a halál elvette tőlem. Pusztító érzés volt, és vigasztalhatatlan voltam. De ha most visszanézek, a fájdalom és veszteség ellenére látom Isten áldását családunk életén. Szörnyen hiányzott nekünk édesapám, így a családunk összetartóbbá vált apám elköltözése után. Képesek voltunk olyan módon kifejezni szeretetünket egymás felé, mint addig soha. Igazság szerint, a fájdalom ellenére erősebb és jobb ember lettem édesapám halála után.
Néha nehéznek tűnik, hogy a megfelelő perspektívából szemléljük a dolgokat, mikor próbán megyünk keresztül. Ha veszteséget élünk át, mint például anyagi veszteség vagy egy jelentős kapcsolat elvesztése, könnyen összetörhet a szívünk és lelkünk. Nem túl egészséges, sem pedig bölcs dolog engedni a kétségeknek, hogy eluralkodjanak rajtunk. Inkább emlékezzünk a fenti igékre, miszerint Isten a gyötrelmeinken keresztül is megáld minket. Minden próba közelebb hozhat minket Istenhez, ha engedjük.

Imádság: Urunk, segíts, hogy elfogadjuk életünk fájdalmait, és megtaláljunk téged a nyomorúság idején is. Ámen.

Az élet minden próbája közelebb vihet minket Istenhez.
Anthony Collins (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESAPÁKÉRT!

Hozzászólások   

#1 miki 2015-01-28 20:57
Hat koszonok szepen ezt e biztatast mert en is ilyen helyzetbe vagyok.Az en edesapam 2014 dec 13-an halt meg.At erzem a helyzet sujat

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek