2015. január 31. szombat

Többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,14-16.

A TÖRÖTT GYÖNYÖRŰ LESZ

Miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr lelke által dicsőségről dicsőségre. (2Kor 3,18)

Az óceánokból meglepően gyönyörű dolgok kerülnek elő, tengeri kagylók és tenger mosta üvegek vetődnek ki a partra, amiket szabadon eltehetünk. A tengeri üvegek szobrásza maga a tenger. Egy üveg eltörik, és a darabjai a tengerbe hullnak. A szilánkos darabokat mozgásba hozzák a hullámok és az árapály, és az üvegszilánkok éles és durva széleit simává változtatják. Ezzel egy időben a tengervíz kémiai reakcióba lép az üveggel, kikezdi és kimarja a felületét. A tenger a törött és kidobott üveget színes drágakővé formálja át.
Ha meglátok egy sima felületű tengeri üvegdarabot, Isten képességére emlékezem, ahogyan a lelkünket átformálja. Amikor elfogadjuk Jézust Urunknak és Megváltónknak, akkor Isten elfogadja törött énünket, és elkezd rajtunk munkálkodni. Ahogy keressük Istent, és engedelmeskedünk szavának, úgy tűnnek el kemény vonásaink és bűnös természetünk. Istenhez hasonlatossá válunk, átformálódva tiszta és tökéletes lelkűvé az Úr örömére. Azokban a keresztyénekben, akik a hitben megerősödtek, bennük tükröződik a Szentlélek szépsége.

Imádság: Atyánk, szeretnénk növekedni közelségedben. Segíts, hogy mindig engedelmeskedjünk szavadnak! Ámen.

Miközben Isten érett keresztyénekké formál minket, törött lényünk gyönyörűvé változik.
Pamela Crowe (Delaware, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÓCEÁNKUTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek