2015. február 5. csütörtök

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny.
Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul.
Nincs szó és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. Sátrat készített a napnak, amely mint vőlegény jön ki szobájából, örül, mint egy hős, hogy futhat pályáján.
Elindul az ég egyik szélétől, átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.

Zsolt 19,1-7.

ISTEN AJÁNDÉKAI A TERMÉSZETBEN

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,2)

Férjemmel egy kis zátonyra futott csónakot vontattunk a part felé, benne három halásszal. Amikor röviddel az indulás után felnéztem, lenyűgözött a látvány. Csodálatos, narancssárga-fekete pillangók vándorló serege repült felettünk, pont a mi útvonalunkkal párhuzamos sorokban. A férjemmel több, mint egy óráig gyönyörködtünk ezekben az elbűvölő kis teremtményekben, ahogyan finom szárnycsapásokkal haladtak a láthatatlan téli otthonuk felé.
Amikor kiértünk a partra, és tudtunk végre beszélni a csónakban ülő halászokkal, ujjongva meséltük, milyen nagy élmény volt egész úton közvetlenül a pillangók alatt haladni. A halászok azonban csodálkozva mondták, hogy ők annyira csak a csónakra figyeltek, hogy egyszer sem pillantottak felfelé.
Ez elgondolkodtatott, vajon ez jellemző-e rám is, hogy annyira felemészt egy probléma, hogy észre sem veszem Isten közelben lévő áldásait. Azóta megtanultam a nehézségek közepette is megállni, szétnézni, hogy észrevegyem a természet szépségeit, melyeket Isten számunkra teremtett.

Imádság: Drága Istenünk, ha elcsüggedünk, segíts, hogy túl tudjunk nézni magunkon, és vigasztalást találjunk a te teremtett világod csodáiban! Ámen.

Miben látom ma meg Isten keze munkáját?
Judy Walton (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALÁSZATBÓL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek