2015. február 9. hétfő

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

AZ ERŐSZAK KIREKESZTÉSE

A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak. (Róm 13,10)

Feleségemmel együtt élveztük a gyönyörű időt tóparti otthonunkban, amikor egy szívet tépő telefonhívás jött lányunktól. Előző este - mondta lányom - 17 éves fiú unokánk egy rablás halálos áldozata lett. Nemrég voltunk érettségi bizonyítványa kiosztásának ünnepségén. Azt tervezte, ősszel elkezdi a főiskolát. Egy helyes, szeretetteljes, tehetséges fiatalember volt. És most váratlanul elment.
Megrendült állapotban kinéztem a szikrázó vizű tóra, a gyönyörű fákra és az otthonunkat körülölelő lombokra. Számomra ez a kép jelképezte a békét, melyet Istentől kapunk. Unokánk értelmetlen meggyilkolása nem volt Isten tervének része. Mi volt az - töprengtem -, ami a gyilkosokat arra vitte, hogy Isten világának dicsőségébe egy hatalmas lyukat tépjenek? Csak azzal tudtam magyarázni, hogy az ördög vert gyökeret életükben, mivel nem volt szeretet bennük, amely kiszorította volna onnan a gonoszságot.
Sok ember, aki bűnt követ el embertársaival szemben, nem tapasztalta meg Isten szeretetét a másokkal való találkozások alkalmával. A legtöbb erőszakot megelőzhetnénk az életben, ha mi, keresztyének kiterjesztenénk a szeretetet minden emberre.

Imádság: Kegyelmes Isten, adj nekünk bátorságot, hogy elérjük és szeressük azokat, akik nem ismernek téged! Ámen.

Hogyan használom képességeimet, hogy megosszam Isten szeretetét azokkal, akiknek szüksége van rá?
Hayes Mizell (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FIATALOKÉRT, AKIK NEM KAPNAK SZERETETET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek