2015. február 13. péntek

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította Jézus, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

SZERETETTELJES KAPCSOLATOK

Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből... Szeresd felebarátodat, mint magadat." (Mt 22,37.39)

Nyugdíjas tudósként élvezettel járok egy tudománytörténeti tanfolyamra. Kíváncsivá tett az előadó kijelentése, miszerint a huszadik században felmerült egyik legfontosabb tudományos elképzelés azt mutatja, hogy minden valóságot - az atomoktól a világegyetemig - a kapcsolatok szempontjából lehet megérteni. Keresztyénként lenyűgözött az a felismerés, hogy az Ó- és Újszövetségen végighaladó elgondolás párhuzamban van a jelenlegi tudományos gondolkodással.
Az ember lelki és testi lény. Elsődleges fontosságú Istennel való kapcsolatunk, és csak másodlagos az emberekkel való kapcsolatunk. Mindkét féle kapcsolat ápolása egy életen át tartó kihívás, amihez folyamatos figyelmünkre van szükség.
Mennyire hálásak lehetünk, hogy Isten nagylelkűen megbocsát nekünk, amikor elmulasztjuk Istennel és másokkal való kapcsolatunkat ápolni! Csak Isten parancsolataiban találjuk meg végső valóságunkat földi és örök életünkben.

Imádság: Urunk Jézus Krisztus, segíts engedelmeskednünk szeretet parancsolataidnak, és igaz kapcsolatban maradni veled és az emberekkel! Ámen.

Mennyi időt szánok Istennel és a másokkal való kapcsolataimra a mai napon?
Richard Gillum (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK HIÁNYZIK A SZERETET-TELJES KAPCSOLAT AZ ÉLETÜKBŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek