2015. február 14. szombat

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

ISTEN LÁT, HALL ÉS SZERET

Szenved-e valaki közületek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Megvallom, hogy az imádság lelki életemnek nem a legerősebb oldala. Szívesen imádkozom az istentiszteleten, vagy ha valaki beteg. De hogy fegyelmezetten hosszabb időt töltsek könyörgéssel, az nagyon nehéz számomra. Nyugtalan vagyok, ha csendben ülök, nem könnyen csendesül el elmém.
De az a nap fontos volt. A férjem állásinterjúra ment, és mindketten aggódtunk. Az elindulásától a hazatéréséig imádkoztam érte. Imádkoztam a reggeli zuhanyzás, öltözés alatt. Imádkoztam, miközben kávét főztem, és utána leültem a kanapéra, és egy órán keresztül imádkoztam a férjemért. Érzelmileg megviselt ez a folyamat, de azt hiszem, ez volt a legjobb módja a férjemről való gondoskodásnak.
Nem az imádkozás módja a legfontosabb, hogy ülünk, térdelünk vagy állunk. Nem az, hogy listázunk, hangosan elmeséljük, vagy egyszavas imát fogalmazunk meg napközben. Ami számít, hogy igenis imádkozzunk, szándékosan, eltökélten, hűségesen, kiöntve örömünket, félelmünket Isten előtt, aki mindent lát, hall, és aki mindeneket szeret.

Imádság: Drága Barátunk és Megmentőnk, köszönjük, hogy lehetőségünk van arra, hogy beszélgessünk veled az imádság által. Segíts napközben alkalmakat találni, hogy hiteles kapcsolatba kerüljünk veled. Ámen.

Nem az a legfontosabb, hogy hol, mikor és hogyan imádkozunk, hanem maga a tény, hogy imádkozunk.
Loren Tate Mitchell (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÁLLÁST KERESNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek