2015. február 15. vasárnap

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

VISELTES DARABOK

Újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,23-24)

Amikor kicsi voltam, a gyerekek használt dolgokat hordtak: gyakran szakadt vagy foltos ruhát, melyek az idősebbekről a fiatalabbakra szálltak. A bátyám kinőtt dolgait viseltem én is az iskolát, templomot, s néhány ünnepi alkalmat kivéve. Némelyik darab tűrhetőbb volt, mint az átlag.
Áthagyományozott hozzáállást, viselkedést, hitet és válaszokat is örököltem, - a szüleimtől és más példaképektől. Némelyik jó és elfogadható volt, mások nem.
Amikor felnőttem, és elkezdtem pénzt keresni, kiszortíroztam a használt ruhadarabjaimat, és új ruhaneműt vettem, magam felelőssége szerint kezdtem öltözködni.
Azon a dicső napon, melyen átadtam életemet Jézusnak, imádságban végigszortíroztam lelki és magatartásbeli kacatjaimat, és kértem az Urat, hogy vegye el koszos, megtört és romboló magatartásomat és hozzáállásomat, hogy felöltözhessek a Lélek megújítása szerint.

Imádság: Drága Urunk, adj nekünk megbocsátást, erőt, és kegyelmet, hogy félretegyük a bántó hozzáállást, beszédet, és cselekedeteket. Öltöztess a hit és szeretet fényes ruhájába! Ámen.

Ma átgondolom, mit szólok vagy teszek.
Keith Honeyman (Nyugati-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK, HOGY KÉSZEK LEGYÜNK VÁLTOZTATNI HOZZÁÁLLÁSUNKON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Február
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek