2015. március 1. vasárnap

Amikor megtalálták a tenger túlsó partján, megkérdezték tőle: "Mester, mikor jöttél ide?" Jézus ezt válaszolta nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok. Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Isten." Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?" Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött." Erre megkérdezték: "És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: Mennyei kenyeret adott nekik enni." Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak." Erre ezt mondták neki: "Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!" Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."

Jn 6,25-35.

BÖJT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. (Jn 6,35)

"Nem vagytok éhesek vagy szomjasak?" - kérdezte édesanyánk, ha a tűző nyári napon játszás után beléptünk a házba. Ha azt mondtuk: "Nem!", a következő kérdés ez volt: "Biztos?"
Ezekkel a kérdésekkel időnként mindnyájunknak szembesülnünk kell. Minden embernek és teremtménynek alapvető igénye a fizikai éhség és szomjúság csillapítása. De a lelki éhség és szomjúság is ugyanolyan valóságosan jelen van. Vannak pusztaságok, ahol az ember érzelmileg, szellemileg és lelkileg csődbe jutottnak érezheti magát. Ezeken a helyeken a szenvedés, a vágy és a veszély ólálkodik. Kísértésekből bőven van körülöttünk, melyek ideiglenes megnyugvást kínálnak az éhség és szomjúság érzése alól. Sok olyan "szer" van, amelyek táplálékot nyújthatnak, vagy csillapíthatják szomjúságunkat.
A kísértések világában azonban felcsendül Jézus szava: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."
A Szentírás sok helyen biztosít, hogy nincs olyan hely, ahol Jézus ne lenne jelen. Életünk legsivárabb idején sem vagyunk egyedül. Isten ott van, és azt mondja: "veled vagyok". Bizonyosságunk lehet, hogy Isten mindenhol ott van; vizet kínál szomjas lelkünknek, és táplálékot éhező szívünknek.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy vizet kínálsz szomjazó lelkünknek, és kenyeret éhező testünknek. Ámen.

Isten jelen van minden helyzetünkben; élő kenyeret és vizet ad.
Karen Greenwaldt (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐKÉRT!

Hozzászólások   

#2 Csorba István 2015-03-01 08:11
HÓVIRÁG NYÍLIK

A Nefagon Hóvirág nyílik,
Teszi dolgát, ahogy illik.
Nézd, megújul a világ,
Lassan rügyet bont a faág.

Maradj Jézus közelében,
A hatalmas erejében.
A természet általa ébred,
Ha megállsz kissé,
Akkor csodálva nézed,
A nap melegét, erősebbnek érzed.

2015. március 1. Szolnok.

[Széki Csorba István
#1 Csorba István 2015-03-01 07:49
Szép Vasárnapot kívánok minden Csendes perceket olvasó embernek! Az Úr áldja Békességével, nem csak ma!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek