2015. március 13. péntek

Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra! Amikor bevisz téged Istened, az ÚR arra a földre, amelyet esküvel ígért atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, és ad neked nagy és szép városokat, amelyeket nem te építettél, minden jóval telt házakat, amelyeket nem te töltöttél meg, és megásott kutakat, amelyeket nem te ástál, szőlőket és olajfákat, amelyeket nem te ültettél, mégis ehetsz róluk jóllakásig, akkor vigyázz: ne feledkezz meg az ÚRról, aki kihozott téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából!

5Móz 6,4-12.

EMLÉKEZZÜNK, MI A FONTOS

Simon Péter így felelt: "Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad." (Jn 6,68)

A kisfiunk négy éves. Nemrég ovijában szülői értekezlet volt. Az angoltanár panaszkodott, hogy a gyerekeknek gyenge az emlékezőkészségük, és elfelejtik a szavak jelentését, és hogy nekünk szülőknek segítenünk kell gyerekeinket a nyelv gyakorlásában.
Megjegyzése aggodalommal töltött el fiam taníttatásával kapcsolatban. De nem sokkal később hallottam, amint fiam életében először az Apostoli Hitvallást mondja. A Miatyánkot is tudja. Ahogy hallgattam, rájöttem, hogy semmi gond nincs a memóriájával.
Hála Istennek olyan kedvező időszakban élünk, amikor rengeteg lehetőség és nyitott ajtó áll gyermekeink előtt. Kora gyermekkortól megpróbáljuk őket különböző nyelvekre tanítani, hogy későbbi életüket segítsük. De a Biblia arra tanít bennünket, hogy ezekben a jó időszakokban is a legfontosabb dolog, hogy az Úrról megemlékezzünk (5Móz 6,6-9). Fontosabb, hogy Isten életet adó szavait megtanulják, mint azokat, amik a világban való boldogulásukat segítik csak.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy tanuljuk a te szavaidat, és hogy megtanítsuk azokat gyermekeinknek. Ámen

Hogyan fogok ma emlékezni Isten szavára?
Fedor Kim (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A GYERMEKEKÉRT, AKIK NEM TUDNAK ISKOLÁBA JÁRNI!

Hozzászólások   

#1 Csorba István 2015-03-13 14:36
Kedves olvasó!
Egésségügyi okok miatt, nem volt lehetőségem, magassabb fokú iskolák elvégzésére, de az Ur mindig megtanít amire kell, az Ő szent iskolájában. Természetesen, meg kell küzdeni mindenért!

Szeretettel: Csorba István Szolnokról.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek