2015. március 15. vasárnap

"Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jönni, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és elszéleszti őket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát: és én életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is vezetnem kell, és hallgatni is fognak a hangomra: és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor. Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól."

Jn 10,11-18.

BÖJT 4. VASÁRNAPJA

Jézus mondta: Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. (Jn 10,11)

Egy megbeszélésen ültem, amikor elkezdődött. Áhítattal néztünk ki az ablakon arra az ismeretlen fehér dologra, ami az égből esett. "Tyű! A meteorológusoknak igazuk volt!" - kiáltott fel egyik kollégám. Hirtelen elindultunk autóink felé, hogy hazaérhessünk, mielőtt még jobban elkezd havazni. De már túl késő volt. A hóvihar felkészületlenül ért bennünket, megbénítva a várost és a tömegközlekedést. Emberek napokra beszorultak kocsijukba, munkahelyükre, iskolába és buszokba. Voltak, akik otthagyták járműveiket, és mérföldeket gyalogoltak, hogy gyerekeikért menjenek vagy találjanak egy száraz, meleg helyet. Az élelem és a víz luxuscikk lett, boltba eljutni vagy egy nyitva tartó éttermet találni lehetetlen feladatnak bizonyult.
Ahogy órákon át ültem az autómban azon gondolkozva, hogy vajon hazaérek-e, elkezdtem aggódni. Aztán eszembe jutottak a jó pásztorról szóló ígéretek, aki mindnyájunkat név szerint ismer és tudja szükségleteinket. Mivel van egy jó pásztorunk, aki ismer minket és feláldozza az életét értünk, ezért "nincs hiányunk semmiben", és "nem kell félnünk semmitől". Jó pásztorunk mindig velünk van.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük, hogy te vagy a mi jó pásztorunk, és hogy mindig velünk vagy! Ámen.

Az Úr az én jó pásztorom.
Jasmine Rose Smothers (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIHAR MIATT BAJBA JUTOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek