2015. március 22. vasárnap

Jézus mondja: "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben."

Jn 15,1-9.

BÖJT ÖTÖDIK VASÁRNAPJA

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. (Jn 15,5)

Először egy kemény éjszakai vihar után vettem észre a kis ágat. Furcsa pozícióban hajlott el, és rátévedt a szemem a reggeli imádság közben a hálószoba ablakából. Más ágak kinyúltak az ég felé, erősen, sértetlenül. De ez az egy vékony ágacska a föld felé lógott - sérülten, de mégis a fán maradva.
Meglepetten tapasztaltam következő reggel, hogy a lehajlott ág még mindig a fán lóg. Azt vártam, hogy leesik majd a földre, de még mindig ott volt. Ezt láttam a következő reggel és azután is.
A sérült ág képe része lett a reggeli imáimnak a böjt időszakában. Nem számít, mekkora vihar dúlt, az ágacska ragaszkodott a fa éltető forrásához.
Ahogy az ágacska, én is sokszor lehajlok és sebezhető vagyok az élet viharaiban. És mint az ág, én Jézus Krisztushoz ragaszkodom, az életem forrásához, bízva, hogy még ha csak egy kis szálon lógok is, Krisztus is ragaszkodni fog hozzám. Az én sebzett, törékeny, ügyetlen énem mindig Krisztushoz lesz kötve. Jézus mondja: "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (Jn 15,5). Krisztus olyan életet kínál, ami ragaszkodik hozzá, és minden időt kiáll.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy hozzád, a te békességedhez ragaszkodjunk az élet viharaiban! Ámen.

Jézus jelenléte életben tart és megerősít minket.
Pamela Hawkins (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ MÓDON KEZD BÖJTÖLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek