2015. március 30. hétfő

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.
Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.
Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.
Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.

A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Zsolt 139,13-16; Róm 12,3-8.

NEM KOLIBRI

Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,14)

Egy gyönyörű lila pinty kétségbeesetten próbált inni a kolibri etetőnkből. Néztem, ahogy dühösen csapkod a szárnyaival, hogy megpróbálja fenntartani magát a levegőben, és közben inni. Közben mondtam: "hát nem tudod, te nem vagy kolibri?" Végül a pinty sietett biztos helyen megállni egy közeli fa ágán. Úgy tűnt, rájött, hogy nem tud úgy lebegni, mint egy kolibri.
A pinty megfigyelése után megkérdeztem magamtól: milyen gyakran próbáltam az lenni, aki nem vagyok? Bármennyire szerettem volna úgy barkácsolni mint a fivéreim, vagy úgy zongorázni mint a feleségem, rá kellett jönnöm, hogy ezek a képességek nem az enyéim. A Teremtő nem így rakott engem össze. Azonban Isten adott nekem is képességeket, amik nincsenek a fivéreimnek vagy a feleségemnek. Isten az ő bölcsességével és kegyelmével mindnyájunkat másnak teremtett.
Ha felismerjük, hogy Isten mindnyájunkat egyedinek teremtett, akkor magabiztosan lehetünk azok, akiknek Isten alkotott. Ez azt jelenti, hogy örülhetünk személyes egyediségünknek, és kereshetjük annak a különleges útjait, hogyan oszthatjuk meg hatékonyan ezt az egyediséget a családban és a gyülekezetben. Így kézzelfogható módon dicsérhetjük Istent, hogy olyannak teremtett minket, amilyenek vagyunk.

Imádság: Istenünk, segíts örülni egyediségünknek és arra használni, hogy pozitív változást hozzunk mások életében. Ámen.

Egyediségünk Isten határtalan kegyelmének élő példája.
Roger Wayne Hicks (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK SZOLGÁLATUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Március
Ke Sze Cs Szo Va
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek