2015. április 13. hétfő

Jézus ezt a példázatot mondta: "Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. Mondom nektek, hogy ugyanígy nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre."
"Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? És ha megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédasszonyait, és így szól: Örüljetek velem, mert megtaláltam a drahmát, amelyet elvesztettem. Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek."

Lk 15,4-10.

IGAZI KINCSEK

Ha engedelmesen hallgattok szavamra, és megtartjátok szövetségemet, akkor ti lesztek az én tulajdonom valamennyi nép közül, bár enyém az egész föld. (2Móz 19,5)

Gyerekkoromban gyakran vonultam vissza anyukám hálószobájába, és egyenesen az ékszeres dobozához tartottam. Benne voltak a sok év alatt gyűjtött ékszerek. Nagyon szerettem számolgatni a fémfigurákat csodálatos ezüst karkötőjén, és hallgatni a fülbevalók csilingelését. Tudtam, megbecsüli ékszereit, mert gondosan, biztonságban tartotta őket.
Anyukám tudta minden egyes gyűrűről vagy gyöngysorról, hova tette. Ha az egyik eltűnt, tűvé tette a házat, amíg meg nem találta. Gyakran mondta: "Hannah, ha különleges dolgokat gyűjtesz, úgy bánj velük, mintha kincsek lennének!" Szívembe véstem szavait. Nekem is van egy faládikám tele kedvenc ékszerekkel és csecsebecsékkel, amiket biztonságban akarok tudni.
Néha elfelejtjük, hogy Isten különleges kincsként tart minket számon. Ha nehéz elhinnem, hogy szép és becses vagyok, akkor anyukám ékszeres dobozára gondolok, és tudatosul bennem, hogy Isten egy drága ékszerként tekint rám, véd és szeret. Ő feláldozta Fiát azért, hogy megváltson minket. Isten külön-külön nagy becsben tart minket.

Imádság: Istenünk, te mindent tudsz rólunk. A te szemedben csodálatosan teremtettek vagyunk (Zsolt 139,14). Segíts, hogy szerető szemeddel lássuk egymást. Ámen.

Isten becsben tart minket, hogy mi is értékeljük egymást.
Hannah Covington (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KEVÉSNEK ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek