2015. április 23. csütörtök

Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai. Ezek közül pedig némelyeket először apostolokká rendelt az Isten az egyházban, másodszor prófétákká, harmadszor tanítókká. Azután adott csodatevő erőket, kegyelmi ajándékokat: gyógyításra, gyámolításra, vezetésre, különféle nyelveken szólásra. Mindnyájan apostolok? Mindnyájan próféták? Mindnyájan tanítók? Mindenkiben van csodatevő erő? Mindenki rendelkezik a gyógyítás kegyelmi ajándékával? Mindnyájan szólnak nyelveken? Mindnyájan meg tudják azt magyarázni? De törekedjetek a fontosabb kegyelmi ajándékokra. Ezen felül megmutatom nektek a legkiválóbb utat.

1Kor 12,27-31.

TÖKÉLETES ISTEN

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá. (1Móz 1,26)

Gyerekkori fényképeimet nézegetve eszembe jutott, hogy kamaszként egyes álmodozó, tétlen pillanataimban azon gondolkodtam, hogy mit csinálnék, ha rendelkeznék bizonyos szupererővel, mint a képregényeim hősei.
A valóságban azonban mindnyájunkban van szupererő: a bőrünk meg tud gyógyulni, miután megvágtuk; a törött csont össze tud forrni; látjuk a színeket és a mozgásokat, halljuk a hangokat; ízleljük az ételeket, szagoljuk a rózsákat, felidézünk boldog pillanatokat. Ráadásul rendelkezünk a türelem, a tolerancia, a megértés, az empátia és a szeretet szupererejével.
Isten egy sor elképesztő készséget, funkciót és képességet adott nekünk, amelyeket igen gyakran természetesnek veszünk. És a képregények szuperhőseihez hasonlóan ezeket hasznosíthatjuk a másokkal való kapcsolatainkban. Fizikai vagy anyagi támogatást nyújthatunk, meghallgathatunk valakit, beszélhetünk Istenről, aki ezeket az ajándékokat mindenkinek felajánlja.
Saját erőmből nem mindenre vagyok képes, de remélem, hogy az Istentől kapott szeretetet tovább tudom adni azoknak, akikkel találkozom; segíthetek, hogy az elveszett visszatérjen, és győztesen tudok harcolni a gonosz ellen.

Imádság: Istenünk, erőnk forrása! Köszönjük azt a csodálatos erőt, amit nekünk adtál Szentlelked által. Segíts, hogy ajándékainkat szeretettel tudjuk használni. Ámen.

Kinek használhatok ma az Istentől kapott erővel?
John Porter (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTSÉGBE VONJÁK ÉRTÉKÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek