2015. április 27. hétfő

Amikor látták József bátyjai, hogy apjuk meghalt, ezt mondták: Hátha József bosszút forral ellenünk, és visszafizeti nekünk mindazt a rosszat, amit vele szemben elkövettünk! Ezt üzenték tehát Józsefnek: Apád megparancsolta nekünk halála előtt: Ezt mondjátok Józsefnek: Kérünk, bocsásd meg testvéreid hitszegését és vétkét, hogy rosszat követtek el ellened! Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái! József sírva fakadt, amikor ezt elmondták neki. Oda is mentek hozzá a testvérei, leborultak előtte és ezt mondták: Szolgáid vagyunk! De József így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Vajon Isten vagyok én? Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. Most hát ne féljetek, eltartalak én benneteket és gyermekeiteket! Így vígasztalta őket, és szívhez szólóan beszélt velük.

1Móz 50,15-21.

A FÉLELEM MEGSZELÍDÍTÉSE

Tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

60 évesen, 21 havi raboskodás után most készülök elhagyni a szövetségi börtönt. Ez arra késztet, hogy emlékezzek arra a kétségbeesésre és félelemre, amit akkor éreztem, amikor beléptem a börtönbe. Dühös voltam és megkeseredett. A feleségem elvált tőlem. Mindent elveszítettem, amim volt. De Isten felfedte magát, és megtanultam, amit Jób és József megtanult: tragédiák idején Isten nem hagy el. Valójában sosincs közelebb, mint akkor.
A bibliai hősök története aláhúzza azt az igazságot, hogy amikor ellenállással találkozunk, a hit helyreállít. Isten arra használja a kihívásokat, hogy jellemünket fejlessze és hitünket növelje. Istent leginkább akkor keressük, amikor életünk völgyeiben járunk. Azt tanultam meg, hogy Isten akkor van legközelebb, mikor a mélységben járok. A félelem megedzi a hitet. Isten várja az őszinte segélykiáltásomat. Isten a bebörtönzésem idejét használta hitem növelésére és jellemfejlődésemre, minden elképzelésemen felül. Isten kész arra, hogy vigasztaljon és megerősítsen.

Imádság: Drága Istenünk, néha elfelejtjük ígéretedet, hogy velünk leszel és megtartasz. Bocsásd ezt meg nekünk és segíts növekedni a hitben! Ámen.

Félelmeink közelebb vihetnek Istenhez.
W. Edward Clymer (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A BÖRTÖNBŐL SZABADULTAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek