2015. április 28. kedd

"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Mt 6,9-15.

KÜZDVE IMÁDKOZNI

Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. (Mt 6,12)

Nem tudtam megérteni, hogy valaki, akiben bíztam, hogyan tud ilyen szörnyű sértést elkövetni ellenem. Annyira megsértette bizalmamat, hogy minden hamisnak tűnt, amit addig hittem a kapcsolatunkról. Megtört voltam és dühös. Imádkozni próbáltam egyedül a szobámban. "Istenem" - kezdtem, de nem tudtam befejezni. Kínomban csak sírni tudtam és sóhajtozni.
Elmondtam sógornőmnek, hogy képtelen vagyok imádkozni. Azt tanácsolta, hogy a Miatyánkot imádkozzam, amíg nem tudom szavakkal kifejezni azt, ami a szívemben van.
Még ha nehéz is volt, elmondtam az imát. Amikor oda értem, hogy "bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek", nem tudtam folytatni. Hirtelen rádöbbentem, hogy én magam is elkövettem ugyanazt valaki ellen évekkel ezelőtt. Arra gondoltam, hogy ő is úgy érezhetett akkor, mint én most ezekben a napokban.
Túl gyakran mondom felületesen a Miatyánkot, anélkül, hogy végiggondolnám. Ez a tapasztalat segített megérteni, hogy mennyire fontos ez az imádság, mennyire fontos, hogy megbocsássak másoknak és, hogy mennyire nagy szükségem van Isten bocsánatára.

Imádság: Istenünk, segíts emlékezni arra a megbocsátásra, amelyet te mutattál nekünk! Adj erőt, hogy felajánlhassuk másoknak ezt a bocsánatot. Ámen.

Szükségünk van rá, hogy megbocsássunk és bocsánatot nyerjünk.
Sarah Negroni (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN BOCSÁTANAK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek