2015. május 1. péntek

Amikor kiment, így szólt Jézus: "Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten dicsőült meg őbenne; ha pedig az Isten dicsőült meg benne, az Isten is megdicsőíti majd őt önmagában, sőt azonnal megdicsőíti őt. Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom. Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

Jn 13,31-35.

KRISZTUSRÓL SZERETET ÁLTAL

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35)

Egy fiatal misszionárius házaspár látogatott meg minket. Jeff, a férj annakidején egy magas, vékony fiú volt, aki mindig az utcán kosárlabdázott. Amikor felnőtt, Isten hívását érezte a missziós munkába. Feleségével, Channy-vel együtt mentek Krisztust hirdetni Kambodzsába, ahol kevés keresztyén él.
Amikor Jeff a munkájáról beszélt, láthattuk szenvedélyes szeretetét az ottani emberek felé. Jeff ingyenes angol tanfolyamokat tart, ahol a Biblia szövegeit is felhasználja. Channy-vel egy ifjúsági kört indítottak, és egy sportklubba is belevágtak. Egy videofilmen, melyet egyik munkatársuk készített, fiatal kambodzsaiak tanúskodnak, mennyire kedvelik Jeff csoportjait, mert tiszteli, és nem szégyeníti meg őket egy-egy rossz válasz esetén. Érzik, hogy szereti őket. Közülük néhányan Krisztus követése mellett döntöttek.
Nem lehetünk mindannyian misszionáriusok egy idegen országban. Elküldhetünk azonban egy bátorító üdvözlőlapot, elmehetünk elintézni valamit egy idősebb szomszédnak, vagy meghallgathatunk valakit, akinek fájdalma van. A szeretet cselekedetei által felmutathatjuk másoknak Isten szeretetét.

Imádság: Istenünk, köszönjük szeretetedet. Add, hogy ezzel a szeretettel elvezethessünk másokat hozzád. Ámen.

A szeretet megvilágítja az Istenhez vezető utat.
Susan Thogerson Maas (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HIRDETHESSÜK ISTEN SZERETETÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek