2015. május 2. szombat

Józsué másnap korán reggel fölkelt, fölkerekedtek Sittímből, és eljutottak a Jordánhoz; ő meg Izráel fiai mindnyájan. Ott táboroztak, mielőtt átkeltek volna. Három nap múlva végigmentek az elöljárók a táboron, és ezt parancsolták a népnek: Ha azt látjátok, hogy a lévita papok fölemelik Isteneteknek, az ÚRnak szövetségládáját, akkor ti is kerekedjetek föl, és menjetek utána. De legyen mintegy kétezer könyök távolság köztetek és közte; ne menjetek közel hozzá. Így tudjátok majd az utat, amelyen mennetek kell, hiszen nem jártatok még soha ezen az úton. Józsué ezt mondta a népnek: Szenteljétek meg magatokat, mert holnap csodákat tesz köztetek az ÚR.

Józs 3,1-5.

ISTEN VEZETÉSE

Az elöljárók ezt parancsolták a népnek: Ha azt látjátok, hogy a lévita papok felemelik Isteneteknek, az Úrnak szövetségládáját, menjetek utána. (Józs 3,3)

Egy csodálatos családi kirándulás után hazatérve meghallgattam a telefonüzeneteimet. Egy sürgős üzenet várt. "Azonnal hívja fel a kórházat!" - mondta a hang. Remegett a kezem, amint tárcsáztam a számokat, rettegve, mit fogok hallani. Az üzenet az volt, hogy édesapám meghalt. Megrémültem. Nem tudtam elképzelni az életet nélküle. Apa mindig mellettem volt, mindig ellátott tanácsaival. És most elment.
Józsuénak és Izrael népének is útmutatásra volt szükségük, ahogy szembenéztek Kánaán földjének meghódításával. Isten megígérte, hogyha követik a szövetség ládáját (vagyis őt), vezetni fogja őket. Követték a frigyládát, és Isten egyenesen átvezette őket a Jordánon, a Jerikó elleni győztes csatába.
Isten ígérete, hogy vezetni fogja lépteinket, ma is áll. Ha őreá tekintünk, megismerjük az utat, amelyen mennünk kell, az életet, ahogyan élnünk kell. Amikor édesapám meghalt, nem tudtam, hogyan folytassam az életem, de továbbra is imádkoztam és olvastam a Bibliát, lehetőséget adva a Szentléleknek, hogy naponta irányítsa gondolataimat és cselekedeteimet.

Imádság: Drága Urunk, amikor nem tudjuk, mit tegyünk, mit gondoljunk, vagy mit is mondjunk, segíts igédhez fordulni, és bízni benned! Ámen.

Az imádság és igeolvasás által megkapjuk Isten vezetését.
John Bagdanov (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELVESZÍTETTE ISTENNEL VALÓ KAPCSOLATÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek