2015. május 3. vasárnap

Jézus mondja: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik." Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Jn 10,1-11.

ÉLETRE VEZETŐ AJTÓ

Jézus mondta: "Én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (Jn 10,10)

Feleségemmel egy társasutazás alkalmával kétszer is felkerestük Olaszországban Firenze csodálatos városát. Megcsodáltuk a fényűző katedrális keresztelőkápolnájának gyönyörű bronzkapuit, azok bonyolult mestermunkával készült szépségét. Michelangelo úgy ábrázolta ezeket a bibliai jeleneteket, mint amelyek méltók arra, hogy a Paradicsom bejáratát ékesítsék.
Csalódott voltam azonban, amikor megtudtam, hogy ha átmehettünk volna azokon a kapukon, egy hatalmas terembe jutottunk volna, mely pazarul díszítve van a padlón, a falakon és a mennyezeten - micsoda lelkesítő látványosság! Bárcsak lehetőségünk lett volna látni!
Hasonló helyzetben vannak azok, akik Jézusra tekintenek, aki azt mondta: "Én vagyok az ajtó". Hatással van rájuk, csodálják az életét, a tanítását, az emberekhez való hozzáállását. Nem haladnak azonban tovább ezen élmény mentén, és soha nem ismerik meg a Jézussal való személyes közösség csodáját. Ez a megtapasztalás teljesen új jelentést és célt adhat az életnek. Természetesen jó dolog megismerni Jézust, de sokat veszítünk, ha nem ismerjük meg őt személyes Megváltónkként és mindennapi életünk hűséges társaként.

Imádság: Drága Urunk, jöjj velünk ezen a mai napon, hogy életünk felmutathassa másoknak veled való közösségünket, és ők is felbátorodjanak téged megismerni. Ámen.

Az igazi élet valóság lehet, ha Jézus velünk jöhet utunkon.
Bill Willis (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A TURISTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek