2015. május 13. szerda

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.
Szilvánusz által, aki - mint gondolom - hűséges testvéretek, röviden írtam, bátorítva titeket és bizonyságot téve arról, hogy az az Isten igazi kegyelme, amelyben álltok.

1Pt 5,7-12.

VIGASZTALÁS FIA

József például, akinek az apostolok a Barnabás melléknevet adták, ami azt jelenti: Vigasztalás fia, egy ciprusi származású lévita. (ApCsel 4,36)

Felnövekedve édesanyám volt az én "Barnabásom", vigasztalóm. A hit és az imádság asszonyaként arra inspirált, hogy Isten akaratát keressem. Amikor elmondtam neki, hogy lelkészi munkára kaptam elhívást, arra bíztatott, hogy teológiára menjek. Ma, 43 évvel később is, lelkész vagyok.
Szolgálatom során Isten jelentette számomra a végső vigasztalást. Ha megbántanak, Isten meghallgat, ahogy imádságban kiöntöm lelkemet. Amikor elbátortalanodom, Isten igéje lelkesít és ösztönöz. Amikor megijeszt a világ zűrzavara, Isten megnyugtat Szentlelke békessége által, és barátokat küld, akik a remény szavait osztják meg velem.
Követhetjük Isten példáját, és mi magunk is vigasztalók lehetünk. Amikor megbántanak valakit, akkor együttérzéssel hallgathatjuk meg, ahelyett, hogy kritizálnánk vagy elítélnénk. Amikor másoknak szüksége van bátorításra, Isten igéjével vigasztalhatjuk és bátoríthatjuk őket. Tragédiák idején kísérhetjük őket, és egyszerűen ott lehetünk mellettük.
Arra törekszem, hogy a vigasztalás fia legyek, ahogyan Barnabás is az volt.

Imádság: Drága Istenünk vigasztalj bennünket, hogy mi is vigasztalhassunk másokat. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ma keresem a lehetőséget mások vigasztalására.
Derl G. Keefer (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK BÁTORÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek