2015. május 17. vasárnap

Az első könyvet arról írtam, Teofilusom, amit Jézus tett és tanított kezdettől egészen addig a napig, amelyen felvitetett, miután a Szentlélek által megbízást adott az apostoloknak, akiket kiválasztott. Szenvedése után sok bizonyítékkal meg is mutatta ezeknek, hogy ő él, amikor negyven napon át megjelent előttük, és beszélt az Isten országa dolgairól.
Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem, hogy János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel kereszteltettek meg." Amikor együtt voltak, megkérdezték tőle: "Uram, nem ebben az időben állítod fel újra a királyságot Izráelnek?" Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, és ezt mondta: "Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe."

ApCsel 1,1-11.

MENNYBEMENETEL - AZ ATYA AJÁNDÉKA

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. (Jn 16,7)

Édesapám a hadseregben szolgált, és rendszeresen hosszabb időre is külföldre utazott. Hiányzott nekünk, de valamit mindig nagyon vártunk, amikor hazatért: a találkozást, és hogy ismét velünk volt. Ilyenkor megöleltük és ő mindig hozott ajándékot, aminek az újságpapír csomagolását izgatottan téptük fel.
A mennybemenetel vasárnapján azt az ajándékot ünnepeljük, amit Jézus küldött nekünk, miután felemeltetett a mennybe. János "Pártfogónak" hívja, Lukács viszont "erőnek" nevezi a Szentlelket. Ennek az ajándéknak két tulajdonsága olyan, mint édesapám hazatérése. Egyrészt a Szentlélek Isten jelenléte az életünkben. Másrészt az isteni erő ajándékát nyerhetjük el benne. Ez az erő nem uralkodásra és hatalomra adatott, hanem tanúságtételre és szolgálatra.

Imádság: Drága Istenünk, segíts felismernünk ajándékod, amit nekünk adtál, és amivel másokhoz is közelebb vihetjük Krisztust. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten a Szentlélek ajándékát adta nekünk, és isteni hatalmat a szolgálatra.
Edward Kelly, Jr. (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDÖN SZOLGÁLÓ KATONÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek