2015. május 25. hétfő

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,26-29.

"CSINOS"

Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba. (Mk 10,15)

Amikor a fiam második osztályos lett, tőlünk különböző etnikumú tanárhoz került. Néhány nappal később megkérdeztem tőle, mit gondol a tanáráról. Ő egyszerűen ennyit mondott: aranyos. Eldöntöttem, hogy kicsit mélyebbre ások, és megkérdeztem, hogy néz ki. Nem a bőrszínéről beszélt, azt sem mondta, hogy magas vagy alacsony, kövér vagy sovány, szőke vagy barna. Csak annyit mondott: "csinos".
A beszélgetésből nyilvánvaló lett számomra, hogy a fiamban nincs előítélet, én pedig óvatosabb lettem a magam előítéleteivel. Idővel megtanuljuk az előítéletet, de én elkezdtem imádkozni, hogy a fiam ne tanulja meg ezt tőlem.
Közel negyven év telt el azóta. A fiam sikeres karriert futott be egy multinacionális cégnél, és különböző bőrszínű és kultúrájú emberekkel foglalkozik nap mint nap. Büszke vagyok rá. Azzal, hogy Isten segítségét kértem a fiam felnevelésében, Isten nemcsak abban segített, hogy felülkerekedjek saját előítéletemen, hanem megtanultam azt is, hogy mit értett azon az Úr, amikor arról beszélt, hogy Isten országát úgy kell fogadnunk, mint egy kisgyermek.

Imádság: Drága Istenünk, segíts minden embert a te gyermekedként látni, személyiségükre tekinteni, és tiszteletben tartani, hogy különbözőek vagyunk. Ámen.

Isten megáldja a mennyek országát kisgyermek módján keresőket.
Jeff Abram (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A FAJI ELŐÍTÉLETEK LEKÜZDÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek