2015. május 31. vasárnap

Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,19-25.

A NAGY ORVOS

Csalárdabb a szív mindennél! (Jer 17,9)

Egyik barátom elment az orvoshoz néhány vizsgálatra. "Teljesen letaglózott, amikor megtudtam, súlyos szívinfarktus szélén álltam" - mondta utána. Az orvos elmagyarázta, hogy az egyik artériája 90%-ban, a másik pedig teljesen el van záródva. Szerencsére az orvos el tudta távolítani az elzáródást műtét nélkül is. A barátom tévedett, amikor azt gondolta, hogy a szívével minden rendben van. Valójában súlyos beteg volt.
A fenti igeversben Jeremiás nem a testi szívről beszél, hanem természetesen a lelkünkről, a jellemző tulajdonságunkról, arról, ahogy igényeink, kívánságaink és vágyaink kielégítésének útján járunk. A próféta azt mondja, hogy a lelkünk megtéveszt minket. Valami rossz bennünk, és mi nem tudunk róla.
Ezzel ellentétben, Jézus tökéletes volt. Amikor csak valami olyat teszünk, gondolunk, vagy mondunk, amit Jézus nem tett vagy mondott volna, az olyan, mintha egy kis lerakódás épülne be az artéria falába. Lelki egészségünk helyreállításában segít, ha megnézzük, hogyan cselekedett Jézus az evangéliumokban. Ha megfigyeljük őt, majd saját viselkedésünket, ez jó önvizsgálati módszer és lehetőség. Amikor látjuk, hogy gondolataink és cselekedeteink különböznek az övétől, kérhetjük imádságban Istent, segítsen Jézus szerint cselekedni - vagyis mindenkor szeretni Istent, és úgy szeretni másokat, mint önmagunkat.

Imádság: Drága Istenünk, gyógyítsd meg szívünknek azt a részét, melyről nem tudjuk, hogy beteg! Ámen.

Isten meg tudja gyógyítani összetörtségemet.
Tom Fuller (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍVBETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Május
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek