2015. június 3. szerda

Jézus hív: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

KIMERÜLT VAGY?

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen. (Zsolt 91,1)

A masszázsterápia gyakorlása közben számos kimerült, fáradt és elnyűtt, beteg és megbántott, aludni nem tudó nővel találkozom. Arról számolnak be, hogy nincs idejük önmagukra. Mindig van valami tennivalójuk, valahová időben oda kell érniük, találkozókra, próbákra, a munkába, és akkor a házimunkát még nem említettük. A lista végtelen. Nagyon sok stressz ér bennünket, amikor nem hagyunk elég időt a pihenésre és a feltöltekezésre, és hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni azokat az intő jeleket is, melyek akkor jelentkeznek, amikor már túlhajszoltuk magunkat.
A Biblia arról beszél, hogy dolgoznunk kell, de a pihenésre is figyelmeztet. Gyakran nagyon nehéz a megfelelő egyensúlyt megtalálni a két dolog között. Isten parancsba adja számunkra, hogy pihenjünk. Nem könnyű meghallanunk testünknek a tempó csökkentésére intő jelzéseit. Azonban, ha a mindennapok gondjait és aggodalmát átadjuk Istennek, őt helyezve a középpontba és nem a körülöttünk lévő világot, akkor rövidesen meglátjuk, hogy a pihenés is könnyebbé válik.

Imádság: Drága Istenünk, gondjainkat és aggodalmainkat ma átadjuk neked. Légy velünk a mindennapjainkban és segíts kipihenni magunkat! Ámen.

Ha napi küzdelmeinkben Istenhez megyünk, nyugalmat találunk.
Susan Tedrow (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYEDÜLÁLLÓ ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek