2015. június 4. csütörtök

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.
Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.

1Jn 1,5-2,2.

GÁTAT EMELŐ BŰNÖK

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Miután elvonult a vihar, leballagtam a patakhoz. A kétéves aszály végre véget ért, és elégedetten néztem a vízzel megtelő patakmedret. Baloldalon a víz természetes folyása szerint haladt, jobbra viszont a törmelék megakasztotta a sodrást, és egy kis állóvizet alkotott. A vihar leveleket, ágakat és némi törmeléket sodort a patakmederbe, és ez fennakadt egy farönkön. Gát jött létre, ami megakadályozta a víz szabad folyását. Ha így hagynánk, a víz idevonzaná a szúnyogokat, kellemetlen szagot árasztana, és teljesen beszennyeződne. Meg kell tisztítani.
A bűn is pontosan ilyen, mint ez a törmelék. Lehet, hogy nem vesszük észre a problémákat az apró kihágások alapján. De ha magukra hagyjuk őket, akkor összegyűlnek, feltorlódnak, és ezek a bűnök elzárják az élet és a szabadság útját. A szokásból eredő bűnök, mint a büszkeség, a falánkság, hazugság akadályt képeznek, és gátolják az Istennel és az emberekkel való kapcsolatunkat. A megakadás, a stagnáló lelki élet további bűnöket vonz, melyek átcsapnak életünk más területeire is. A bűn által létrehozott gátakat életünkből el kell takarítani. Hálásak lehetünk, hogy van megoldás: a bűnbánat. (ApCsel 3,19)

Imádság: Atyánk, tedd nyilvánvalóvá bűneinket! Segíts minket bűnbánatra jutni, hogy közelebb kerülhessünk hozzád, és így teljesebb életünk lehessen benned. Ámen.

A kiteljesedett élet mindenki számára elérhető, aki törekszik rá.
Barb Winters (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOKÁSOKBÓL EREDŐ BŰNÖKKEL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek