2015. június 5. péntek

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.
Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.
Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek; ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk.

Fil 3,7-16.

SOHA NE ADD FEL!

Hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra. (Fil 3,10-11)

Amikor a parkban reggeliztem, egy párra lettem figyelmes, akik épp kisfiúknak tanították, hogyan kell berúgni egy labdát két bot közé. Az elején a gyerek sokszor elvétette, de nem adta fel, míg végül sorozatban minden rúgás betalált.
Pál apostol a Fil 3-ban is egy olyan szívet tár elénk, amely soha nem adja fel. Pál buzgóságának az Úrral való kapcsolata volt a forrása, és ez a szenvedély tette képessé, hogy másokat is hitre vezessen.
Ha pusztán annyi a célunk, hogy az Urat szolgáljuk, hamar kiéghetünk. Ha viszont Pálhoz hasonlóan, megismerni akarjuk Krisztust, megtapasztaljuk, hogy ő a mi erőnk valódi forrása, mellyel képessé tesz arra, hogy másokkal is megismertessük őt.
Soha nem szeretném feladni a törekvést, hogy örömmel tudjam szolgálni Krisztust, az én erőm forrását.

Imádság: Drága Urunk, szeretnénk jobban megismerni téged. Add, hogy soha ne adjuk fel, hanem örömmel szolgáljunk neked. Ámen.

Krisztust ismerni azt jelenti, örömmel szolgálunk minden nap.
Mary Ng (Szingapúr)

IMÁDKOZZUNK A LELKILEG MEGFÁRADTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek