2015. június 12. péntek

Történt pedig azokban a napokban, hogy eljött Jézus a galileai Názeretből, és megkeresztelte őt János a Jordánban. És amikor jött ki a vízből, látta, hogy megnyílik a menny, és leszáll rá a Lélek mint egy galamb; a mennyből pedig hang hallatszott: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." A Lélek pedig azonnal kivitte a pusztába. Negyven napig volt a pusztában, miközben kísértette a Sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki.

Mk 1,9-13.

EGY APA BÜSZKESÉGE

Mert gyönyörködik népében az Úr... (Zsolt 149,4)

Még azokban az időkben is, amikor apám alkoholfüggőségben szenvedett, világossá tette számomra, hogy szeret és büszke rám. Szomorú, hogy vannak, akik sohasem hallják apjuk bátorító szavát. Hatalmas űrt éreznek, mert az egyetlen férfi, akitől azt várnák, hogy örüljön nekik, nincs mellettük.
Miután Jézus megkeresztelkedett, és kiemelkedett a vízből, egy hangot hallott a mennyből, mely így szólt hozzá: "Te vagy az én szeretett fiam, benned gyönyörködöm." (Mk 1,11) Aztán a Lélek a pusztába küldte őt. Nem csomagolt semmit az útra, nem búcsúzott el senkitől. Minden, amit magával vitt, Atyja bizalma és bátorítása volt. Mindössze erre volt szüksége Jézusnak ahhoz, hogy negyven napon át ellenálljon a Sátán kísértésének.
Hálás vagyok azokért az időkért, amikor apámnak sikerült kijózanodnia, és lehetőség nyílt arra, hogy áthidaljuk a szakadékot, mely elválasztott bennünket. De a földi apánktól függetlenül van egy mennyei Atyánk, aki életünkben minden űrt képes betölteni. Ez a mennyei Atya ismer, szeret és örömét leli bennünk - egyszerűen azért, mert szerettei vagyunk.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük neked, hogy mindig szeretsz bennünket. Segíts nekünk önmagunkat a te szemeddel látni! Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Isten szeretete sokkal fontosabb minden földi bizonyságnál.
Justin Farrell (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESAPJUKTÓL ELIDEGENEDETT GYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek