2015. június 15. hétfő

Majd ezt mondta Mózes az ÚRnak: Lásd, te azt mondod nekem, hogy vezessem ezt a népet. De nem adtad tudtomra, kit küldesz velem. Pedig azt mondtad: Név szerint ismerlek téged, és megnyerted jóindulatomat. Ha valóban megnyertem jóindulatodat, ismertesd meg velem a te utadat, hadd tudjam meg tőled, hogy megnyertem jóindulatodat. Nézd, ez a nép mégiscsak a te néped! Az ÚR így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? Mózes azt mondta: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket! Mi másból tudnánk meg, hogy én és a te néped megnyertük jóindulatodat, ha nem abból, hogy velünk jössz? Ez különböztet meg engem és a te népedet minden más néptől a föld színén. Az ÚR így szólt Mózeshez: Megteszem ezt is, amiről beszéltél, mert megnyerted jóindulatomat, és név szerint ismerlek. Mózes pedig ezt mondta: Mutasd meg nekem dicsőségedet! Az ÚR így felelt: Elvonultatom előtted egész fenségemet, és kimondom előtted az ÚR nevét. Kegyelmezek, akinek kegyelmezek, és irgalmazok, akinek irgalmazok. Orcámat azonban nem láthatod - mondta -, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon. És ezt mondta az ÚR: Van itt hely nálam, állj a kősziklára! És amikor elvonul dicsőségem, a kőszikla hasadékába állítalak, és kezemmel betakarlak, amíg elvonulok. Azután elveszem kezemet, és megláthatsz hátulról, mert orcámat senki sem láthatja meg.

2Móz 33,12-23.

MÉLYSÉGES VÁGYAKOZÁS

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. (Zsid 11,6)

Az istenkeresés a hit első lépése, ha ismerni, érteni és követni akarjuk Istent, aki arra vágyakozik, hogy közösségben legyen velünk. Barátnőmtől, Brendától tanultam meg ezt a leckét, akinek az élete bizonyságtétel számomra. Viselkedése a mindennapokban a Szentlélek üzenetét hordozza számomra.
Amikor nehéz volt Istent meglátnom, Brendának megvolt a lelki látása, ami nekem hiányzott. Rájöttem, hogy szinte gyakorlatává vált arra figyelni, Isten hogyan van jelen az életében percről-percre. Megtanultam, hogy a Szentlélek ereje jobban rendelkezésünkre áll, amikor tudatosan igyekszünk Isten jelenlétében élni. Így akarok élni én is mindennap.
Fáradozásaink Istent magasztalják, amikor imádjuk, és hangosan adunk hálát Istennek, és amikor másokat bátorítunk és elfogadunk. Isten ajándékai a kegyelem, öröm és békesség, hogy Istennek hálás szolgái és bizonyságtevői lehessünk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy élő kapcsolatot akarsz velünk. Add, hogy még inkább tudatában legyünk jelenlétednek minden egyes pillanatban! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten jelenlétében élni béke a lelkünknek.
Ruth Ann Dalley (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI VEZETŐINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek