2015. június 20. szombat

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére." Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.

Róm 12,9-21.

SZÉTTÖRT KAPCSOLATOK

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. (Róm 12,12)

Megnyitottam a csapot, de nem jött víz. A pajtához szaladtam, hogy ellenőrizzem a pumpát. Működött, de eltört egy csővezeték. Bugyogó vízkitörés öntötte el a pajta alját, elfolyt a víz, az értékes tartalék. Áramtalanítottam, majd végre el tudtam zárni a nagy víztartályhoz vezető befolyó csapot. A tartály a mostanra dagonyává vált hátsó udvarba vezette el a vizet.
Az Istennel való kapcsolatunkban fontos a biztos összeköttetés. Az egészséges lelki élet fenntartásához szükségünk van arra, hogy Krisztushoz imádságban kapcsolódjunk, az ige és a Szentlélek megtartson és tápláljon bennünket. Ha ez a kapcsolat egy helyen megtörik, Isten drága folyama az életünkben megszakad, és a hétköznapok őrlő körülményei elszippantják a törődésre, szeretetre, erős hitre való képességünket. Ilyen esetekben csak Istennel való kapcsolatunk tarthat meg bennünket.

Imádság: Drága Urunk, segíts következetesen időt szánni a veled való kapcsolatra, hogy biztosan összeköttetésben legyünk veled imádságban, igédben és a Lélek által. Ámen.

Mi módon táplálhatom az Istennel való kapcsolatomat?
Faye Roots (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM JUTNAK TISZTA IVÓVÍZHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek