2015. június 24. szerda

mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk.

2Kor 4,18-5,1.

VISSZAFELÉ GONDOLKODÁS

Nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2Kor 4,18)

Sok évvel ezelőtt fotósként dolgoztam. Az egyik munkám az volt, hogy előkészítsem a negatívokat az előhívásra. Ami sötét a negatívokon, az a kész fényképen világos. Ami pedig világos a negatívon, az a valóságban sötét. Így elkezdtem megszokni a "visszafelé" gondolkodást a negatívok értékelése során.
A világ azon részén, ahol lakom, nekünk egy másik fajta visszafelé gondolkodásunk van: az anyagi javakat túl nagyra értékeljük. Sokan úgy érzik, hogy új autóra, a legújabb telefonra, a legnagyobb televízióra, és a legjobb otthonra van szüksége, függetlenül attól, hogy ki tudja-e fizetni. Olyan gyakran bocsátjuk áruba örök javainkat egy pillanatnyi luxusért!
Isten bocsássa meg nekünk, és tanítson arra minket, hogy a földi javakat csak eszközként használjuk Isten dicsőségére. Másokhoz vendégszeretettel viszonyuljunk, és az ő igényeiket tartsuk szem előtt; együtt érezzünk másokkal, amikor lehetőségünk van rá. Isten tanítson minket, hogy másképp gondolkodjunk, és ne feledjük, "a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók."

Imádság: Drága Atyánk! Add meg nekünk, hogy az életünket a te szemeddel lássuk! Ámen.

Amikor megfordítjuk a visszafelé gondolkodásunkat, megtanuljuk értékelni örök javainkat.
Teri Moffitt (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FOTÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek