2015. június 26. péntek

Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,29-31.

A TERMÉSZET TISZTELETE

Mert az Isten minden teremtménye jó, és semmi sem elvetendő, ha hálaadással élnek vele. (1Tim 4,4)

A testünknek levegő kell, vagy megfulladunk; víz, különben szomjan halunk; és étel, különben éhen halunk. Sokunknak megadatik a szükséges levegő, víz és étel, de minden évben elpazarolunk, és feleslegesen használunk fel olyan alapvető természeti elemeket, amelyeket Isten a túlélésünkért teremtett. A világ egy részének anyagias életmódja súlyosan megterheli a földet, rombolja és szennyezi a talajt, a vizet, a levegőt és az ételt - amit Isten a fenntartásunkra alkotott.
A Szentírás azt mondja, hogy minden, amit Isten teremtett, jó volt, és a mi hasznunkra teremtetett. A Teremtés könyvének első fejezete írja le azt a globális életet támogató rendszert, amelyet Isten alkotott. Ha igazán hálásak vagyunk Isten ajándékaiért, akkor hozzátesszük a magunk részét azzal, hogy vigyázunk ezekre. Azzal, hogy keményen dolgozunk a folyóink és patakjaink tisztításán, hogy tiszta ivóvizet biztosítsunk, tisztítjuk és óvjuk a levegőt, hogy tiszta és friss legyen, és biztosítjuk, hogy az étel, amit termelünk, egészséges és tiszta legyen, igazán hálát adunk a Teremtőnknek.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts megvédenünk és megőriznünk a természetet, mert te a természeten keresztül gondoskodsz rólunk. Ámen.

Mit tudok tenni a mindennapokban, hogy megvédjem Isten teremtett világát?
Stephen J. Bendit (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETVÉDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek