2015. június 30. kedd

Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,9-11.

MINŐSÉGI MUNKA

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek, úgy, mint az Úrnak. (Kol 3,23)

Jól emlékezem arra, amint a nyári délutánokat nagyapám cipőjavító műhelyében töltöttem. A hangok és a kép még mindig élénken él bennem: zajos javító gépek, maradék bőrdarabkák szerte a padlón, sietős ügyfelek, kezükben cipőkkel, amelyek még kaptak egy második esélyt. A nagyapám a finom meggyőzés embere volt, aki nagyon büszke volt mindarra, amit tett. Ez az életszemlélet nemcsak a munkájára vonatkozott, de az élet minden területére. A nagyapámmal való találkozás után az ügyfelei nemcsak egy frissen megjavított pár cipővel a kezükben távoztak tőle, de ihletett és emelkedett szívvel is.
Nagyapámtól egy fontos leckét tanultam meg: Istennel való közösségünk megkívánja, hogy a szeretet és a tisztesség lelkülete legyen jellemző mindenben, amit teszünk, legyen az a munkában, iskolában, otthon, vagy egy számunkra szokatlan környezetben. A mód, ahogyan mi, Jézus Krisztus követői feladatainkat végezzük - legyen bár egy rutinmunka - az Isten imádatának és tiszteletének kifejezője lehet. Minden nap külön lehetőséget hordoz magában, hogy szolgáljunk a körülöttünk élők felé. Szavaink és cselekedeteink által erősíthetjük Isten iránti szeretetünket, és elkötelezettségünket a neki való szolgálatra, mint jó munkások a ránk bízottak között.

Imádság: Istenünk, add, hogy felismerjük igazi küldetésünket, és használjuk a tőled kapott ajándékainkat! Ámen.

Tükrözi az életem az isteni mércét?
Robert Miller (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISVÁLLALKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek