2015. július 11. szombat

Amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért. Hiszen még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. Ha tehát már most megigazított minket az ő vére által, még inkább meg fog menteni minket a haragtól.

Róm 5,6-9.

SZERETLEK!

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket. (1Jn 3,1)

Apám amolyan kemény fickó volt. Egy nemzetközi egyesületnél és annak nyugdíjbiztosításánál dolgozott. Fiatal felnőtt koromig semmi gyengédséget nem mutatott. Amikor ismét hazakerültem, szoros kapcsolat alakult ki közöttünk, de ekkor sem fejezte ki szavakban szeretetét. Később, amikor több száz kilométerrel távolabbra helyeztek, minden nap telefonáltunk. Egyik nap édesapám így fejezte be a beszélgetést: "Szeretlek fiam!". Azok a szavak örömmel töltötték el szívemet. Azóta minden beszélgetésünk így végződik: "Szeretlek!"
Örülök az apámmal való kapcsolatomnak, de nincs olyan földi apa, aki úgy képes szeretni, mint Isten. Szeretjük Istent, mert ő előbb szeretett minket (1Jn 4,19). Atyánk mindannyiunk számára megmutatta szeretetét azzal, hogy a Szentírás szavait megihlette és elküldte Jézust, aki meghalt értünk. Jn 3,16 emlékeztet, hogy Isten szeretetének nincs határa. Mindezeken túl, Isten szerető embereket küldött az életembe, és szól hozzám a csendességeimben. Imádságaim végén azt mondom: "Szeretlek Mennyei Atyám!" Isten azzal, hogy folyamatos szerető jelenlétével van jelen az életemben, így válaszol: "Szeretlek Derl!"

Imádság: Hálát adunk, Atyánk, hogy annyiszor és annyiféleképpen megmutattad irántunk való szeretetedet. Ámen.

Azáltal tudok másokat szeretni, hogy megmutatom nekik Isten feltétel nélküli szeretetét.
Derl G. Keefer (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK KIMUTATNI SZERETETÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek