2015. július 16. csütörtök

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,27-31.

ERŐ A SZERENCSÉTLENSÉGBEN

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. (Ézs 40,29)

A 2013-as bostoni maratonin történt bombarobbantások után a bostoni emberek a következő felkiáltással válaszoltak: Boston erős. Egész épületeket és hosszú utakat tapétáztak ki ilyen feliratú szalagokkal, és olyan ruhákban jártak, amikre e szavakat nyomták. Más közösségek is átvették ezt a szlogent, akik természeti katasztrófát vagy emberi támadásokat szenvedtek el. Ahogy a riporterek tudósításait hallottam, azon gondolkoztam, vajon honnan vesz egy egész nemzet erőt ahhoz, hogy kitartson a szerencsétlenségben és túléljen tragédiákat?
Ézs 40,27-31 megadja a választ: az örökkévaló Istentől. A megelőző versekben Ézsaiás mindenhatónak írja le Istent. Itt azt állítja, Isten mindenható, mégis személy szerint törődik mindenkivel. Még a legerősebbek is elfáradnak, ellankadnak. De Isten ereje és hatalma soha nem gyengül. Az ő ereje a mi erőforrásunk.
Ahhoz, hogy átéljük ezt a megújulást, várnunk kell az Úrra. Az Isten-dicséret a napi rutin részévé válhat, Istent hívhatjuk imánkban, elmélkedhetünk Isten ígéretein, és várhatunk az ő vezetésére, megerősítésére. Ha belefáradunk az élet nehézségeibe, akkor hívjuk bátran Istent, hogy újítsa meg erőnket.

Imádság: Örökkévaló Istenünk, segíts időt szánni ma arra, hogy elgondolkodjunk szavadon és megújulhassunk! Ámen.

Az élet nehézségeit Isten szeretete által legyőzhetjük.
Wayne Greenewalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek