2015. július 18. szombat

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

ÖRÖK ISTENI SZERETET

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. (Préd 3,1)

Egy szombat délután három óra leforgása alatt vezetnem kellett egy temetést és egy esküvőt is. Nagyon erős volt az ellentét a két esemény közt. Az első szolgálatomnál egy sír mellett gyűltünk össze, hogy megemlékezzünk egy testvérünk földi életéről, amely most véget ért. A második ceremóniánál az oltár előtt azért álltunk, hogy a házasságban egy új élet kezdetét ünnepeljük.
Habár mindkét esemény az élet más-más időszakát jelképezte, mindkettő Isten szeretetében gyökerezett. A temetésen örülhettünk a győzelemnek, amit a halál felett aratott Jézus Krisztus a kereszten, majd feltámadásakor. Pál írja: "Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk" (Róm 5,8). Megköszönhetjük szerető Istenünknek, hogy Jézus által új életet nyerhetünk. Az esküvőn pedig arra emlékeztünk, mekkora ajándéka Istennek a házasság, és 1Kor 13-ra összpontosítva Krisztus szeretetéről és annak örökkévalóságáról beszéltünk.
A Róm 8,39-ben Pál figyelmeztet: "Semmi sem választhat el minket az Isten szeretetétől." Az élet akármelyik szakaszával nézünk szembe, mindig számíthatunk Isten szeretetére.

Imádság: Istenünk, segíts mindig emlékeznünk, hogy szeretsz minket, és maradj velünk egész életünkben. Ámen.

Isten szeretete bármikor át tudja formálni életünket.
Bryan Taylor (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÖLDI ÉLETÜK VÉGÉHEZ KÖZELEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek