2015. július 24. péntek

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő?

Jak 2,14-20.

"MENJ VISSZA!"

Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. (Jak 2,18)

Egy esős napon, mikor a nővéremnél tett látogatásból utaztam haza, elmentem egy hátizsákkal gyalogló ember mellett. Ahogy tovább vezettem, hallottam egy belső hangot, amint azt mondja: "Menj vissza és vedd fel!" Úgy éreztem, mintha Isten szólna hozzám. Visszafordultam hát, és felvettem.
A beszélgetésünkből kiderült, hogy az ember Washington, DC-ből sétált Jacksonville-be, Floridába, hogy találkozzon a bátyjával. Egy kis gondolkodás után úgy döntöttem, a buszpályaudvar felé megyek, hogy vegyek neki Jacksonville-be egy jegyet. Ahogy átadtam neki a jegyet, azt mondtam: "Isten áldja!" Ahogy hazafelé vezettem, rájöttem, hogy Isten megáldott egy lehetőséggel, hogy segítsek egy szükségben levőnek.

Imádság: Urunk, Istenünk, add, hogy mindig készek legyünk segíteni a szükségben levőknek, és így kifejezzük Krisztus mindenkire kiáradó szeretetét. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól... Ámen." (Mt 6,9-13)

Ha Isten szól, figyelek - készen arra, hogy meglepjen!
Paul Alton Basilico (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SEGÍTSÉGRE SZORULÓ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek