2015. július 31. péntek

Amikor továbbhaladtak Jézus és tanítványai, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

LASSÍTS!

"Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle." (Lk 10,41-42)

Mostanában e-mailek, sms-ek, naptári emlékeztetők és facebook bejegyzések tömkelege árasztott el. Azt hittem, az okos telefon majd kezelhetőbbé teszi az életem, vagy legalábbis élvezetesebbé annak szervezését. Ám minél gyakrabban használom a telefonomat, annál kevésbé élvezem a négyszemközti beszélgetéseket. Azon kaptam magam, hogy ebédelés közben e-mailekre válaszolok. Régebben a rózsabokraimat és a napraforgóimat nézegettem. Most egy kis képernyőre bámulok még munka közben is, hogy hatékonyabb legyek. Ha van egy kis szabadidőm, emlékeztetőket állítok be, vagy számtalan alkalmazáson futok át. Szétszórtabb vagyok, mint Márta. Ő legalább arra szánta az idejét, hogy ebédet készítsen Jézusnak. De milyen kifogást mondhatok én?
Szükségem van Mária és Márta történetére. Szükségem van rá, hogy lassítsak, és odafigyeljek Jézusra. Az aggódást nem jutalmazzák a mennyben. Ha azért rohanok, hogy mindent megcsináljak, nem lesz időm az életet helyreállító kapcsolatokra. Mária jól gondolta. Mindent arra tett fel, hogy Jézussal legyen, és ez a "jó rész".

Imádság: Istenünk, taníts bennünket rád figyelni, hogy többet hallgassunk, és kevesebbet aggódjunk. Ámen.

Ma lelassítok, és odafigyelek Jézus szavára.
David W. Poe (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKAMÁNIÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek