2015. augusztus 1. szombat

Józsuénak pedig meghagytam abban az időben: Saját szemeddel láttad mindazt, amit Istenetek, az ÚR tett azzal a két királlyal. Így bánik el az ÚR mindazokkal az országokkal, amelyekbe te bevonulsz. Ne féljetek tőlük, mert Istenetek, az ÚR maga harcol értetek!
Abban az időben így könyörögtem az ÚRhoz: Én Uram, URam! Te már elkezdted megmutatni szolgádnak nagyságodat és erős kezedet. Mert van-e olyan Isten a mennyben és a földön, aki olyan hatalmas tetteket tudna véghezvinni, mint te? Hadd menjek át, és hadd lássam meg azt a jó földet a Jordánon túl, azt a szép hegyvidéket és a Libánont! De az ÚR megharagudott rám miattatok, nem hallgatott rám, hanem azt mondta nekem az ÚR: Elég, ne beszélj hozzám többet erről a dologról! Menj föl a Piszgá csúcsára, tekints szét nyugatra és északra, délre és keletre, nézz körül saját szemeddel, mert te nem kelhetsz át a Jordánon. Józsuénak azonban adj parancsot, erősítsd és bátorítsd őt, mert ő fog átkelni e nép élén, és ő osztja majd fel az országot, amelyet látsz.

5Móz 3,21-28.

POZITÍV HOZZÁÁLLÁS

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat. (1Thessz 5,11)

Új taggal bővült az Európai Biblia Intézet munkatársi köre. Egy tehetséges, társaságot kedvelő fiatal kolléga jött, aki az én feladatkörömből fog átvenni néhányat. A következő lehetőségek közül választhattam: vagy belekeseredem a féltékenységbe vagy pozitív hozzáállást tanúsítok.
Miközben az 5Móz 3-at olvastam, az Úr felhívta a figyelmemet arra, Isten hogyan buzdította Mózest, amikor utódjához, Józsuéhoz küldte: "erősítsd és bátorítsd őt" (5Móz 3,28). Ez Isten személyes szava volt hozzám, hogy bátorítsam az új kollégámat, sőt az igazgatónál mutassak rá az erős oldalaira. Az Úr segítségével és kegyelméből elhatároztam, hogy támogatom a kollégámat, aki a barátom lett.
Szükségem volt az Úr segítségére, hogy folytatni tudjam a támogatást, különösen, amikor számomra kedves feladatot vett át tőlem. Az Úrtól jövő bátorítás igéken keresztül érkezett: "Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs" (Róm 7,18). Hálás vagyok Istennek, aki mindenkiben munkálkodik Szentlelke által, mert ő "munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően" (Fil 2,13).

Imádság: Köszönjük, Istenünk, igéd valóságát életünkben napról napra. Ámen.

Isten megáld bennünket, ha másokat bátorítunk.
Ruth Nussbaumer (Alsace, Franciaország)

IMÁDKOZZUNK A MUNKATÁRSAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek