2015. augusztus 5. szerda

Amikor feltekintett Jézus, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, és így szólt: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 21,1-4.

MINT A KISGYERMEK

Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába." (Mt 18,2-3)

Amikor David fiam megtudta, hogy nem lesz hol laknunk, mert a háziúr kérte, hogy azonnal költözzünk ki, odajött hozzám, és teljesen komolyan azt mondta: "Apa, nekem van egy malacperselyem, és nagyon sok aprópénz van benne. Mindet neked adom, hogy ki tudjunk venni egy új lakást." Megköszöntem, megöleltem, de mondtam neki, hogy ennyi pénz nem elég, sokkal többre lenne szükségünk. Mire azt felelte: "Keresek még. Szétnézek a játékok között, valahol biztosan találok, és azt is mind neked adom." Magamhoz öleltem és megkönnyeztem.
Amikor Jézus azt mondja, hogy legyünk olyanok, mint a gyermekek, pontosan ezekre a tulajdonságokra utal: őszinte hit, önzetlen szeretet és áldozatkészség. És ha néha meg is kell szidnom a gyermekemet, ő akkor is felém nyújtja a kezét, odaszalad, hogy megöleljen, megbocsátást és szeretetet keresve nálam. Így kell nekünk is, Isten gyermekeiként Mennyei Atyánkat követni. Ezt tanította Jézus az özvegyasszony két fillérjéről szóló történetben is. Az ilyen önzetlen adakozásra épül az egyház, ami fenntartja és építi a gyülekezetet.

Imádság: Mennyei Atyánk, add, hogy megértsük, hogy tőled van mindenünk! Add, hogy áldozatot hozva adakozzunk egyházadnak és a szükségben lévőknek! Ámen.

Isten hihetetlenül bőkezű az önzetlenekkel.
Pavel Serdukov (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A CSONKA CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek