2015. augusztus 8. szombat

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

JÉZUST KÉPVISELVE

Állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. (Zsid 10,36)

Nemrég megpróbáltam egy gombot visszavarrni az ingemre. Rá kellett jönnöm, hogy nem tudok varrni. A cérna küzdött a tű fokával, a gomb úgy csúszkált ide-oda, mint puha vaj a forró pirítóson, és a tű minden egyes öltésnél tűpárnának használta az ujjam. Arra vágytam, bárcsak lenne egy könnyebb megoldás, például tűzőgéppel feltűzhetném a gombot.
Ekkor eszembe jutott, hogy egész életemben mindig a könnyebb megoldást választottam: az iskolában csaltam a dolgozatoknál, hogy ne kelljen tanulni, alkoholban és kábítószerben kerestem a boldogságot, a rosszul működő kapcsolataimban csak a túlélésre játszottam, ahelyett, hogy megpróbáltam volna tenni érte valamit. Az olyan igeversek, mint a Róm 5,3-5 segítettek megérteni, gyenge jellemű vagyok; mindig csak megszabadulni akartam a nehéz vagy időigényes dolgoktól. A bibliatanulmányozással és imádsággal eljutottam oda, hogy már nem a rövidebb utat keresem, hanem kérem Istent, hogy vezessen át a nehézségeken.
A Biblia ígéri, hogy meglesz az eredménye, ha türelemmel kitartunk a nehézségekben. A kitartás szilárd jellemet formál, és ez reménységet ad. A keresztyének állhatatossága, erős jelleme és reménysége másokat is Krisztust követő életre hívogat.

Imádság: Urunk, add, hogy türelmesek legyünk, főleg, ha már közel vagyunk ahhoz, hogy feladjuk. Ámen.

Istennek tetsző, ha a nehézségekben állhatatosak maradunk.w
Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK TÜRELEMÉRT ÉS ÁLLHATATOSSÁGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek