2015. augusztus 15. szombat

Akkor elment velük Jézus egy helyre, amelyet Gecsemánénak hívtak, és így szólt tanítványaihoz: "Üljetek le itt, amíg elmegyek, és amott imádkozom." Maga mellé vette Pétert és Zebedus két fiát, azután szomorkodni és gyötrődni kezdett. Akkor így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!" Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te." Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem? Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen." Másodszor is elment, és így imádkozott: "Atyám, ha nem távozhat el tőlem ez a pohár, hanem ki kell innom, legyen meg a te akaratod." Amikor visszament, ismét alva találta őket, mert elnehezült a szemük. Otthagyta őket, újra elment, harmadszor is imádkozott ugyanazokkal a szavakkal.

Mt 26,36-44.

JÉZUS NEVÉBEN

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem. (Jn 14,14)

Jézus szavait olvasva, "Amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem" (Jn 14,13), arra jöttem rá, hogy bizonyos értelemben Isten ereje a rendelkezésemre áll. Tehát megküzdhetek a jóért, és bosszút állhatok azokon, akik megsértették a szabályaimat. De várjunk csak! A szándékomnak egyeznie kell Isten akaratával! Csak olyat kérhetek Jézus nevében, ami megegyezik Jézus céljával és szándékaival. Ingerültségből vagy bosszúságból senki felett sem ítélkezhetek. Ehelyett Isten nevét segítségül hívni azt jelenti, hogy megmentjük a megsebzett lelkeket, és a szeretetet tesszük a legfontosabb helyre. Olyan indítékok ezek, melyek Isten akaratát tükrözik a világ számára.
Jézus azért küzdött a Gecsemáné kertben, hogy Isten akaratához igazítsa saját akaratát. Azt kérte: "Távozzék el tőlem ez a pohár" (Mt 26,39), de "Mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te." Olykor imáim szenvedélyes harccá válnak, hogy akaratomat Istennek rendeljem alá, hogy hatékonyabban tudjak imádkozni valakiért vagy egy aggasztó helyzetért. Ha Jézus nevében imádkozunk, Isten szemével látjuk, és Isten szeretetével tudjuk szeretni. És miközben Isten válaszol kéréseinkre, közben a mi életünkre is gyógyulást hoz.

Imádság: Urunk, segíts nekünk bízni abban, hogy a te akaratod mindig a szeretet és irgalom útja. Ámen.

Amikor igyekszem akaratomat Istennek alárendelni, tudom, hogy Isten a lehető legjobb eredményt hozza ki ebből.
George Nye (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY AKARATUNKAT ISTENNEK RENDELJÜK ALÁ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek