2015. augusztus 17. hétfő

Meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján. Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre. A mi Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal az érzéssel és ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz. Mert azt a hírt kaptam rólatok, testvéreim, Khloé embereitől, hogy viszálykodások vannak közöttetek. Úgy értem ezt, hogy mindenki így beszél köztetek: "Én Pálé vagyok, én Apollósé, én Kéfásé, én pedig Krisztusé." Hát részekre szakítható-e Krisztus? Talán Pál feszíttetett meg értetek, vagy Pál nevére keresztelkedtetek meg?

1Kor 1,8-13.

ZŰRZAVARBÓL BÉKESSÉGRE

Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene. (1Kor 14,33)

A kétéves Alex az épp földhöz vágott játékai és kifestőkönyvei között állt, melyek köré tornyosultak. Azelőtt egy másik kétéves kisfiút ütött meg. Gyülekezetünk egyik önkéntes gyerekmunkásaként naponta átélek ilyen pillanatokat a totyogók között. A mostani alkalommal tudtam, a lehető legrövidebb idő alatt rendet kell teremtenem a többiek kedvéért. Leültem a földre, és beszéltem Alexszel. Miután lenyugodott, elmondtam neki, miért nem helyes a játékokat a földhöz csapkodni, és másokat megütni. Amikor befejeztük a beszélgetést, Alex segített a játékokat és kifestőket elpakolni. Kis rábeszéléssel sikerült elérni, hogy odamenjen és megölelje a megütött kisfiút.
Mindannyian átélünk napokat, amikor a közösségeinkben felüti fejét a káosz és megosztottság, de a mai írás azt mondja, Isten nem a zűrzavar Istene. Isten sokkal inkább azt akarja, hogy egy békés, rendezett, szeretetteli életet élvezzünk. Amikor elfogadjuk Isten normáit, és beleilleszkedünk az általa elképzelt keretbe, akár az istentiszteletről, munkahelyünkről, vagy otthonunkról van szó, akkor Isten iránti tiszteletünket fejezzük ki, és az ő természetét tükrözzük.

Imádság: Urunk, segíts úgy megélni napjainkat, hogy az embereket feléd vonzzuk! Ámen.

Isten békét tud adni minden helyzetben.
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTES GYERMEKOKTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek