2015. augusztus 28. péntek

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

NAGYON SZERETETT KISBABA

A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. (Jer 31,3)

Jason kényelmesen feküdt anyja karjaiban, néha gügyögött, néha sírt. A rajongó nagynénik és nagybácsik csiklandozták az állát és megsimogatták kicsi széttárt ujjait. A rokonok elővették a szokásos gőgicsélési stílust, ami mindenki számára érthetetlen volt, a babának is. De bármit is mondtak vagy gügyögtek, egy dolog nyilvánvaló: a kisbabát körbevették szeretettel és rajongással.
Jason semmit nem tett, hogy kiérdemelje a szeretetet, amit a családja pazarolt rá. Nem volt okos, nem szerzett diplomát, és nem segített a szegényeknek. A felnőttek szeretete feltétel nélküli volt. Azért szerették, aki, és ezért nem kellett semmit tennie.
Isten ilyen szeretettel szeret minket. Mi semmit nem tudunk tenni, hogy kiérdemeljük Isten szeretetét. Isten már az idők kezdete óta szeret minket, és örökké szeretni fog. Sem jócselekedettel, sem áldozattal vagy lemondással nem nyerhetjük el ezt a szeretetet. Nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk Isten szeretetét és megváltását.

Imádság: Köszönjük Mennyei Atyánk, hogy nem kell kiérdemelnünk a szeretetedet. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten szeretete irántunk sokkal nagyobb, mint a szülői szeretet.
Carol Purves (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJSZÜLÖTTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek