2015. augusztus 30. vasárnap

Miközben ezeket mondta nekik Jézus, íme, egy zsinagógai elöljáró ment hozzá, leborult előtte, és így szólt: "A leányom most halt meg, de jöjj, tedd rá a kezed, és élni fog." Jézus felkelt, és követte őt tanítványaival együtt. És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony hátulról hozzáférkőzve megérintette ruhája szegélyét, mert ezt mondta magában: "Ha csak megérinthetem ruháját, meggyógyulok." Amikor Jézus megfordult, és meglátta őt, így szólt: "Bízzál, leányom, hited megtartott téged." És meggyógyult az asszony abban az órában. Amikor Jézus bement az elöljáró házába, és meglátta a fuvolásokat meg a zajongó sokaságot, így szólt: "Menjetek innen, mert a leányka nem halt meg, csak alszik." Azok pedig kinevették őt. Amikor aztán kiküldték onnan a sokaságot, bement, megfogta a leányka kezét, mire az felébredt. És híre ment ennek az egész vidéken.

Mt 9,18-26.

HIT ÉS GYÓGYULÁS

Amikor Jézus továbbment, meglátott egy születése óta vak embert. Tanítványai megkérdezték tőle: Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született? (Jn 9,1-2)

Orvosként nagy áldásban van részem, hiszen nap mint nap láthatom Isten gyógyító munkáját. A sérült vagy beteg emberek gyógyulása számomra hatalmas élmény, s megerősíti Istenbe vetett hitemet. A hívő emberek gyakran rendkívüli módon bíznak Isten jelenlétében, ha betegség sújtja őket vagy szeretteiket. Biztos vagyok benne, hogy hitük nagy szerepet játszik a gyógyulásukban.
De mi van azokkal a személyekkel és családokkal, akiknek nagy a hitük, s mégsem gyógyulnak meg? Hiányzik valami a hitükből? Valami szörnyű bűnért bűnhődnek? János evangéliumából az derül ki, hogy a tanítványok így gondolták. Én viszont nem hiszem, hogy szerető Istenünk így cselekedne. Isten irántunk való szeretete tökéletes. Isten érzi szenvedésünket. S remélhetjük, hogy Isten "letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jel 21,4)
Megtanultam, hogy miközben a gyógyulás valóban Isten ajándéka, a fizikai gyógyulás hiánya nem jelenti Isten hiányát vagy a hit hiányát az ő szeretett gyermekei részéről. Bármi is a végkifejlet, Isten kísér bennünket az úton és megerősít minket.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy, még a legsötétebb időkben is. Ámen.

Isten megígérte, hogy soha nem hagy el bennünket.
Mark Karpinski (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ORVOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek