2015. szeptember 3. csütörtök

Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá! Mert megjelenik az ÚR dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. - Az ÚR maga mondja ezt.

Ézs 40,4-5.

RENGÉS

Minden szakadékot töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává: és meglátja minden halandó az Isten szabadítását. (Lk 3,5-6)

A rengés álmunkból ébresztett. Először egy rázkódás, azután egy kilengés - a házunk, és minden, ami benne volt, elkezdett inogni az erőteljes földmozgásban. Amikor vége volt, az egész város együtt várta a bejelentést: "Minden rendben van. A nehezén már túl vagyunk." Nem kezdtünk el csodálkozni azon, hogy földrengés történt, hiszen tudtuk, Kaliforniában élni azt jelenti, hogy időnként átélünk földrengéseket.
Ekkortájt kopogtatott be családunkba a munkanélküliség is, megrengetve biztonságérzetünket. De ekkor nem volt bejelentés, amely elmondta volna, hogy a neheze már elmúlt. Csak Isten ígéretébe kapaszkodhattunk minden megpróbáltatásban.
"Miért?" - kérdezzük első reakcióként, amikor megrázkódik körülöttünk a világ. Miért történik ez velem? Miért nem találok állást? Miért vagyok beteg? Miért? De valóban várhatjuk, hogy a völgyek feltöltődjenek, a hegyek és halmok kisimuljanak, a görbe út egyenessé, és a göröngyös simává váljék, minden megrázkódtatás nélkül?
Az élet rengései között a "miértek" helyett jobb reagálás lenne, ha így szólnánk: "Uram, segíts látnom szabadításodat a megrázkódtatásban!"

Imádság: Drága Istenünk, segíts meglátni szabadításodat, és érezni jelenlétedet a nap minden pillanatában! Ámen.

Hogyan tükrözhetem Isten dicsőségét az ingatag időkben?
Dana L. Williams (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ANYAGIAKKAL KÜZDŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek