2015. szeptember 6. vasárnap

Mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,26-29.

AKIKET NEHÉZ SZERETNI

Mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. (Gal 3,26)

Iskolaigazgatóként a gyerekeket tudat alatt két kategóriára osztottam: "szeretetre méltó" (akikkel nincs baj) és "nem rokonszenves" (nehezen kezelhető) gyerekek. Az egyik első osztályost majd mindennap beküldték az irodámba, mert a viselkedése kibírhatatlan volt. Elkezdtem nem szeretni ezt a gyermeket, mert oly sok időt töltött nálam, és zavart a napi teendőimben. Egyik nap az édesanyja nem jött érte, így én vittem haza az autómmal. Amint bedöcögtünk egy lerobbant lakókocsiparkba, rábökött az egyik ablaküveg nélküli kocsira, ahol szemét borította az udvart, és az ajtó tárva-nyitva volt a fagyos hideg napon. Ez volt az otthona. Az édesanyja megjelent az ajtóban, és betessékelte. Döbbenten autóztam haza.
Hogy tudtam így félrekezelni ezt a gyereket, akinek még egy száraz, meleg lakás kényelme sem jut? Nem jobban szüksége lenne rám, mint a többieknek? Attól a naptól kezdve minden gyermeket Isten gyermekének tekintettem, és nem "szeretetre méltó" vagy "ellenszenves" gyereknek. Isten felelősnek tart minket, hogy minden gyermekéről gondoskodjunk. Amikor felületesen kezelek egy gyermeket, Krisztussal bánok nemtörődöm módon. Amikor pedig minden gyermeket Isten szeretett gyermekének tekintek, tisztelettel viszonyulok Krisztushoz.

Imádság: Atyánk, bocsásd meg, amikor nem úgy szeretjük gyermekeidet, ahogyan te szereted őket. Ámen.

Isten azt kéri, szeressük azokat, akiket nem könnyű szeretni.
Matt Stephen (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek